ارکان اصلی قرارداد
در ادامه بحث چالش های مشارکت در ساخت و چالش های سازنده در مشارکت در ساخت، در این مقاله قصد داریم به ارکان اصلی قرارداد بپردازیم. بخشهای مختلف و نکات مهمی که در عقد یک قرارداد باید به آن توجه کرد. در قبل هم قرارداد با کارکنان را بررسی کردیم
رکن اول – طرفین قرارداد
اولین مورد از ارکان اصلی قرارداد، طرفین قرارداد است. برای مثال طرفین قرارداد ممکن است شامل طرف اول مالک و طرف دوم سازنده باشد. برای هر دو طرف باید اطلاعات کامل در قرارداد لحاظ شود. این اطلاعات شامل: نام، نام خانوادگی، نام پدر، تاریخ تولد، کد ملی، آدرس پستی به همراه تلفن ثابت و تلفن همراه میشود. تلفن ثابت برای وقتی که تلفن همراه شخص در دسترس نباشد و تلفن همراه برای ارسال اسناد و اطلاعات ضروری هستند.
رکن دوم – موضوع قرارداد
موضوع توافق و همکاری باید به طور دقیق و شفاف در قرارداد مشخص باشد. برای مثال موضوع مشارکت در ساخت، سیمان کاری و یا خرید مواد و مصالح است. باید موضوع قرارداد دقیق و با جزئیات ذکر شود.
رکن سوم – مدت قرارداد
یکی دیگر از ارکان اصلی قرارداد مدت قرارداد است. حال مدت قرارداد یعنی چه؟ نباید مدت را به صورت مثلاً یک سال یا یک ماه در نظر گرفت. مدت زمان باید به صورت دقیق برای مثال از 1/1/1400 تا 1/5/1401 در قرارداد ثبت شود. در هنگام ثبت مدت قرارداد از به کار بردن تعداد روز کاری پرهیز کنید و دقیقا تاریخ شروع و پایان قرارداد را بنویسید.
رکن چهارم – مبلغ قرارداد
مبلغ قرارداد نیز باید به صورت یک عدد دقیق در متن قرارداد ذکر شود. اگر مبلغ قرارداد طبق فرمول مشخصی تعیین میشود باید این فرمول در قرارداد نوشته شود. باید واضح نوشته شود تا همه برداشت یکسانی از آن داشته باشند.
نحوه تسویه حساب نیز باید معین شود. برای مثال به حساب واریز شود یا چک سه ماهه داده شود. در هر صورت اطلاعات لازم برای پرداخت ماننده شماره حساب یا شبا در متن ذکر شود.
رکن پنجم – تعهدات طرفین
باید به صورت واضح و با جزئیات کامل مشخص شود که تعهدات هر یک از طرفین چه مواردی است. نکته بعدی این است که باید تعیین شود در صورت انجام ندادن تعهدات چه برخوردی باید صورت گیرد. اگر قرار است جریمه تعلق بگیرد باید مشخص شود این جریمه به چه مقدار و به چه صورت است. آیا روزانه محاسبه میشود و یا یک درصدی از ارزش قرارداد فرد به عنوان جریمه تعیین میشود. نحوه وصل جریمه نیز از مواردی است که در این بخش از قرارداد باید به آن پرداخته شود.
رکن ششم – مرجع حل اختلاف
طرفین قرارداد در حین همکاری ممکن است دچار اختلاف نظر شوند. برای اینکه بتوان در این شرایط گذر کرد باید یک شخص به عنوان داور مرضی الطرفین انتخاب شود. حکم این داور برای هر دو طرف لازم الاجراست. مرجع قضایی، شورای حل اختلاف، قو قضائیه و یا مذاکرات دوستانه از انواع مراجع حل اختلاف بین طرفین هستند.
رکن هفتم – شرایط فسخ قرارداد
اتفاقات و حالتهایی که باعث فسخ قرارداد میشود باید در متن قرارداد قید شود. مثلاً اگر یک طرف به تعهداتش عمل نکرد یا موردی فورس ماژور پیش آمد این قرارداد فسخ میشود.
رکن هشتم – تعداد نسخ قرارداد
اگر قرارداد بیشتر از یک نسخه است، حتما باید ذکر شود و در انتها به امضای شاهدین قرارداد برسد. برای مثال این قرارداد در ده ماده و چهار نسخه به امضای طرفین رسیده و مبادله شده و همگی حکم واحد دارند.
مواردی که به آنها پرداختیم ارکان اصلی قرارداد محسوب میشود. اگر شما هم نکتهای در رابطه با چهارچوب قرارداد دارید از طریق نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
همچنین در صورت علاقه میتوانید از تجربیات ما در زمینه تمدید قرارداد با مهندس ناظر را هم مشاهده کنید.
مشاهده فیلم این مقاله
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
1 دیدگاه
اولین کسی باشید که در مورد این مطلب اظهار نظر می کند.