فرمول رشد کسب و کار
در این پست میخواهیم با هم بررسی کنیم و ببینیم آیا میتوان صرفاً از یک نتیجه موفق، فرمول رشد کسب و کار استخراج کرد و آن را به کار بست؟ اینکه این ایده شدنی است یا خیر را در ادامه با ذکر یک مثال برای شما توضیح خواهم داد.
موفقیت اتفاقی
گاهی اوقات برخی افراد در مسیر زندگی اقبال خوبی نسیبشان میشود و به صورت اتفاقی موفقیتی چشمگیر برایشان رقم میخورد. یعنی این موفقیت نه در اثر برنامه ریزی و محاسبات فراوان بلکه در نتیجه حضور در مکان و زمان درست اتفاق میافتد. این پیش آمد بسیار جذاب مطمئناً آرزوی هر فردی است اما نکته مهم این است که رخ دادنش به دست خود فرد نبوده بلکه اتفاقی بوده است. به همین جهت نباید انتظار تکرار این نوع از موفقیتها را داشت. برای روشن شدن موضوع در ادامه مثالی را برای شما بیان خواهم کرد.
نمونهای از رشد اتفاقی در کسب و کار
فردی را میشناسم که در سال 90 با 100 میلیون سرمایه کسب و کار خود را در صنعت ساختمان آغاز کرد. سرمایه این فرد در یک دوره زمانی 4 ساله به عدد 5 میلیارد تومان رسید که رشد بسیار خوبی بود. علت عمده رشد چشمگیر در این مورد، نرخ تورم در آن دوره زمانی و همان گونه که پیشتر به آن اشاره کردم، قرار گرفتن در زمان و مکان درست بود. اما این فرد به موفقیتش به این صورت نگاه نمیکرد و آن را نتیجه هوش و درایت بالای خود میدانست. به همین جهت از این موفقیت در ذهن خود الگوی پیشرفت طراحی کرده بود و فکر میکرد این در واقع فرمول رشد کسب و کار است و دوباره میتواند نتیجه مشابهی خلق کند.
تصور میکرد چون در عرض 4 سال سرمایه 100 میلیونی خود را به 5 میلیارد تومان رسانده است پس در 4 سال آینده میتواند 5 میلیارد را به 250 میلیارد تومان تبدیل کند. او این موفقیت را محصول نبوغ خود میدانست و تاثیر مولفههایی مانند تورم را نادیده میگرفت و قصد تکرار آن در مقیاس بزرگتری را داشت.
عوامل موثر در رشد کسب و کار
عوامل و مولفههای بسیاری در رشد کسب و کار تاثیر گذارند و تغییر حتی یک مولفه میتواند نتیجه کاملاً متفاوتی به بار بیاورد. نکتهای که در مثال قبلی فرد مورد نظر به آن بی توجه بود، تاثیر همین مولفهها بود. گاهی عوامل محیطی مانند شرایط اقتصادی و سیاسی و خیلی موارد دیگر باعث میشوند نتایجی خارج از کنترل ما اتفاق بیفتد.
از طرف دیگر وقتی مقیاس یک کار بزرگتر میشود مولفههای تاثیرگذار بر آن هم بزرگتر میشوند و جزئیات بیشتری خواهند داشت. برای مثال اگر شما یک مغازه کوچک 12 متری را توانستهاید به فروشگاهی 50 متری تبدیل کنید به این معنا نیست که آمادگی افتتاح فروشگاه زنجیرهای در کل کشور را دارید. بزرگ شدن مقیاس کسب و کار نیازمند یادگیری دانش مربوطه و تجربه است. باید مسائل حقوقی، مالی و بازرگانی را در حیطه کاری خود بدانید تا بتوانید رشد کسب و کار خود را تضمین کنید. بدانید که همیشه آینده معدل گذشته نیست و در تله موفقیت نیفتید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.