دانش و علم ساختمان سازی
در مقاله ورود به صنعت ساختمان سازی در مورد روش ها و راهکاری ورود به ساختمان سازی صحبت کردیم. یکی از منابعی که ما در صنعت ساختمان سازی به آن نیاز داریم دانش و علم ساختمان سازی است. هدف از این مقاله بررسی چگونگی تامین این نیاز است. با ما همراه باشید. قبل از مطالعه این مقاله توصیه می شود مقاله چرایی ورود به ساختمان سازی مطالعه بفرمایید
رشتههای مرتبط با ساختمان سازی
رشتهها و تخصصهای مختلفی در صنعت ساخت و ساز نقش دارند و هر کدام مسئولیت بخشی از کار را به عهده دارند تا یک سازه اجرا و تکمیل شود. مهندسی عمران، مهندسی معماری و تاسیسات مکانیکی از جمله این رشتهها هستند.
چگونگی تامین دانش و علم ساختمان سازی
همان طور که اشاره کردیم رشتههای مختلفی در امر ساختمان سازی دخیل هستند. برای مثال مهندس عمران محاسبه میکند چه میلگردهایی باید در ستونها استفاده شود و یا چه بتنی باید در سقفها ریخته شود. مهندس معمار نقشه ساختمان و نوع استفاده از فضاها را طراحی میکند. حال اگر ما بخواهیم برای تامین این نیاز به دنبال یادگیری هر کدام از این رشتهها برویم سالها زمان میبرد و کاری طاقت فرسا و غیر منطقی است.
برای تامین این نیاز، لازم نیست خود ما مهندس عمران یا مهندس معمار باشیم بلکه میتوانیم به راحتی با یک مهندس خوب، به نام و با تجربه وارد همکاری شویم. میتوانیم برای همه تخصصهای مورد نیاز در پروژه ساخت خود فردی با رزومه خوب پیدا کنیم و با او قرارداد ببندیم و از دانش و علم ساختمان سازی او بهره ببریم
همچنین بخوانید : انواع روش های تامین منابع مالی در ساختمان سازی
بسیاری از سازندهها حتی مدرک سیکل هم ندارند اما در کارشان موفق هستند. البته هستند سازندههایی که دکترای سازه دارند و در این زمینه مشغول به کارند ولی اگر شما تحصیلات ندارید نگران نباشید. برای ورود به این صنعت لزومی ندارد خود به سراغ یادگیری این رشتهها بروید. کافی است از افراد متخصص و ماهر کمک بگیرید و با استفاده از دانش و علم ساختمان سازی که به شما ارائه میدهند پروژه خود را اجرا کنید.
لزوم داشتن تجربه و مهارت
هر چقدر که داشتن علم و دانش برای سازنده ضروری نیست و میتوانید این نیاز را از طرق دیگر تامین کند، در عوض داشتن تجربه و مهارت بسیار ضروری است. تجربه و مهارت را نمیتوان به صورت یک فرمول فوری مثل یک کپسول اطلاعاتی به دست آورد بلکه این کار نیازمند صرف زمان است. باید وقت بگذارید و به صورت کارآموز به پروژههای ساختمان سازی ملحق شوید. در کارهای پروژه مشارکت کنید و با چالشهایی که بر سر راه یک پروژه ساختمان سازی وجود دارد آشنا شوید و نحوه کنترل و رهایی از این چالشها را بیاموزید.
بعد از تجربه کردن و بودن در محیط 4 پروژه، میتوان گفت شما 80 درصد تجربه و مهارت در زمینه ساختمان سازی کسب کردهاید. البته باید توجه داشته باشید که تجربه و مهارت در حوزه ساخت و ساز هیچ وقت به صد در صد نمیرسد و در نهایت 90 درصد است. همیشه 10 درصد اتفاقات جدید برای هر پروژه وجود دارد که در پروژههای دیگر وجود نداشته و تکرار نشده است.
به نظر شما برای فعالیت در صنعت ساختمان سازی دیگر به چه علم و دانش و تخصصی نیاز است؟ حتما از بخش نظرات، ایدهها و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
همچنین بخوانید : کسب مهارت و تجربه در ساختمان سازی
مشاهده ویدئو این مقاله
در صورت تمایل می توانید ویدئو این مقاله را از زبان دکتر خداوردی مشاهده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.