انواع سرمایه گذاری در املاک (بخش اول)
صنعت املاک یکی از صنعتهای پر سود است و به همین دلیل بسیاری از افراد به سرمایه گذاری در املاک روی میآورند. در این مقاله در دو بخش با هم انواع سرمایه گذاری در این صنعت را بررسی خواهیم کرد.
سرمایه گذاری از طریق خرید املاک
اولین روشی که به آن خواهیم پرداخت سرمایه گذاری از طریق خرید املاک است. به این منظور میتوان سراغ خرید ملک مسکونی، آپارتمان، ملک کلنگی، ملک تجاری، ملک اداری، ملک صنعتی، ملک ویلایی و یا زمین مناسب ساخت ویلایی رفت. همچنین ملکهایی با کاربری تفریحی، ورزشی، فرهنگی، آموزشی و گردشگری مانند هتل یا مسافرخانه از دیگر گزینهها هستند. یکی از گزینههایی که به هیچ وجه توصیه نمیکنم به سراغش بروید ملکهای موقوفی هستند. همان طور که متوجه شدید برای سرمایه گذاری در املاک از طریق خرید گزینههای متنوعی وجود دارد. میتوانید بر اساس میزان سرمایه و طرح و برنامهای که دارید یکی از این گزینهها را انتخاب کنید.
سرمایه گذاری در ملک از طریق اجاره املاک
مورد بعدی سرمایه گذاری از طریق اجاره دادن املاک است. ممکن است ملکی داشته باشیم یا با هدف اجاره دادنش آن را بخریم و سپس ملک را اجاره دهیم. تمامی گروههای املاک که برای خرید ملک به شما معرفی کردم در این بخش هم وجود دارند و در صورت مالکیت هر کدام میتوانید آن را اجاره و یا رهن بدهید. زمینهای کشاورزی و یا باغها را نیز در ازای رسیدگی به درختان و یا کاشت و برداشت محصول اجاره میدهند.
از رهن نسبت به اجاره استقال بیشتری میشود ولی به طور کلی هر دو درآمدهای پایدار غیر فعال و یا با فعالیت کم هستند. تنها مشکلی که متوجه این نوع از سرمایه گذاری میشود استهلاک ملک است.
یکی از دیگر گزینههای موجود که البته در ایران متداول نیست این است که ملکی که اجاره کردهایم را به اجاره بدهیم. برخی از دفاتر املاک شمال شهر تهران در حال حاضر به صورت محدود این کار را انجام میدهند. در کشورهای دیگر این کار در سطح وسیع و توسط یک سری شرکتهای بزرگ به صورت تخصصی انجام میگیرد. این شرکتها املاک را اجاره میکنند و در حجم انبوه به اجاره میدهند.
سرمایه گذاری از طریق مشارکت در ساخت
در این روش به صورت تدریجی سرمایه گذاری میکنیم و ملکی را میسازیم. حال ممکن است ملک پدری و خانوادگی و یا ملک فردی غریبه باشد که از طریق قرارداد مشارکت در ساخت، ساخت آن را به عهده گرفتهایم. زمانی که به عنوان سازنده وارد مشارکت میشویم به صورت تدریجی سرمایه تزریق میکنیم تا ساخت ملک به اتمام برسد. زمانی که سازنده و یا سرمایه گذار و مجری توان تامین سرمایه را نداشته باشند از طریق پیش فروش و یا شریک مالی به این موضوع رسیدگی میکنند. شریک مالی فردی است که فقط از طریق تامین مالی در پروژه شرکت میکند. من این روش سرمایه گذاری را انجام دادهام و به نظرم روش خوبی برای ورود به بازار املاک است.
تغییر کاربری و تفکیک اراضی
برخی افراد زمینهای کشاورزی یا فاقد کاربری را تفکیک میکنند و تغییر کاربری میدهند که این کار ارزش افزوده بسیار بالایی ایجاد میکند. این روش بیشتر در شمال کشور انجام میشود که برای مثال زمینی 20 هزار متری را تبدیل به شهرک میکنند. البته کار بسیار سختی است که در حال حاضر نزدیک به غیر ممکن شده است زیرا جهاد کشاورزی در مقابل تغییر کاربری زمین کشاورزی و باغ بسیار مقاومت میکند.
مواردی که معرفی کردیم بخشی از گزینههای سرمایه گذاری در املاک است. برای آشنایی با گزینههای بیشتر حتما سری به بخش دوم این مقاله بزنید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
1 دیدگاه
اولین کسی باشید که در مورد این مطلب اظهار نظر می کند.