انتخاب سایز پروژه
از مهمترین نکاتی که باید برای رشد و پیشرفت در ساختمان سازی رعایت کرد انتخاب درست سایز پروژه است. انتخاب پروژه باید طبق یک اصول مشخص باشد تا علاوه بر جلوگیری از ضرر و زیان بتوان سود خوبی هم به دست آورد.
انتخاب پروژه بر اساس منابع مالی
یکی از اشتباهاتی که یک سازنده ممکن است درگیرش شود، انتخاب پروژه متناسب با منابع مالی و رشد آرام آرام آن است. برای مثال اولین ساختمانی که من ساختم زمین 80 متری داشت و بعد از آن به ترتیب 120، 180، 300 و همین طور آرام آرام پروژهها را بزرگتر کردم تا به 1284 متر پروژه یادگار و بعد از آن پروژه شکوفه، یازده طبقه با حدود 5 هزار متر زیر بنا رسیدم. انتخاب پروژه به این روش بسیار پر خطر و تلهای است که گرفتار آن شدم و به لطف خدا توانستم از آن سلامت بیرون بیایم.
روش درست انتخاب سایز پروژه
روش درست و کم خطر انتخاب سایز پروژه به صورتی است که منابع خود را به 3 یا 4 تقسیم کنید. برای مثال به جای اینکه یک ملک 300 متری بخرید یا مشارکت کنید، 3 ملک 100 متری بخرید یا مشارکت کنید. ممکن است توجیه شما بازار رقابتی در یک محله و بالا رفتن قدرت چانه زنی باشد اما گاهی سود کمتر ولی آینده مطمئنتر گزینه بهتری است.
به این صورت هر زمان منابع مالی مورد نیاز برای 400 متر داشتید آن را به 4 تقسیم کنید و 4 پروژه داشته باشید. وقتی این روش را پیش بگیرید، هر کدام از پروژهها به مرور پیش میروند و هر کدام در مرحله متفاوتی خواهند بود. اگر یک پروژه در مرحله فروش داشته باشید دیگری در مرحله اتمام ساخت و پایان کار و دیگری در مراحل ابتدایی است.
مزیت تقسیم منابع مالی
اولین مزیت تقسیم منابع مالی این است که چرخه ساخت همیشه تکمیل است و همیشه کالایی (آپارتمانی) برای فروش و آمادگی برای خرید دارید. دومین مورد این است که اگر یکی از پروژهها به مشکل بربخورد، تمام سرمایه و کسب و کار شما متوقف نخواهد شد. اتفاقات زیادی ممکن است پروژه را با مشکل رو به رو کند و برای مدتی پروژه توقف بخورد، داشتن پروژههای دیگر کمک میکند که متضرر نشوید. مطمئناً اگر 3 یا 4 پروژه داشته باشید همه آنها با مشکل مواجه نخواهند شد.
البته با این موضوع که تعداد پروژهها بیش از حد باشد هم موافق نیستم. به نظر من منابع خود را حداقل 3 و حداکثر 6 قسمت کنید و روی پروژههای ساختمانی سرمایه گذاری کنید. حتماً ضرب المثل «همه تخم مرغهایت را در یک سبد نگذار» را شنیدهاید، مقصود این روش هم همین است.
در ابتدای کار و دوران جوانی که تجربهام کم بود، با انتخاب اشتباه سایز پروژه و آرام آرام بزرگ کردن پروژهها سختی زیادی متحمل شدم. از یک جایی به بعد با کمک از افراد متخصص در اقتصاد و مدیریت و همچنین به واسطه تحصیل خودم در این زمینه متوجه شدم ایراد کار کجاست. تقسیم منابع مالی و انتخاب درست سایز پروژه خطرات احتمالی را بسیار کاهش میدهد و به رشد سرمایه و کسب و کارتان کمک خواهد کرد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.