یک مثال از شراکت موفق
در این پست با ارائه مثالی با هم بررسی میکنیم که چگونه میتوان یک شراکت موفق داشت. میتوانید از این مثال به عنوان یک الگو برای شراکت خود در هر زمینهای استفاده کنید.
لزوم تبدیل هر نوع سرمایه به ارزش ریالی آن
حتماً شما هم با این نوع از شراکت برخورد داشتهاید که دو یا چند نفر با هم شریک میشوند و بدون در نظر گرفتن جزئیات یک طرف سرمایه و بقیه افراد مسئولیت انجام کار را به عهده میگیرند. طرفین به این صورت عمل میکنند که میگویند کار از تو، سرمایه از من و این گونه شراکت خود را شروع میکنند. این روش به هیچ وجه درست نیست و یک شراکت موفق نخواهد بود و در نتیجه چالشهای فراوانی برای هر طرف ایجاد خواهد کرد. شاید بپرسید ایراد آن در چیست؟ اگر کمی دقت کنید متوجه میشوید که این نوع از شراکت اصلاً اصولی نیست و ارزش آوردهها در آن مشخص نشده است.
روش درست و اصولی در شراکت تبدیل هر نوع از سرمایه به ارزش ریالی آن است. برای انجام این کار باید مشخص شود هر کسی چه میزان آوردهای را ارائه میدهد. در شرایطی که هر طرف سرمایه نقدی برای شراکت ارائه میدهد محاسبه سهم هر فرد در سرمایه آسان است اما همیشه سرمایه به صورت نقدی و ریالی نیست. برای مثال من یک مغازهای دارم و میخواهم با پسرم آقای امیر حسین خداوردی شریک شوم. در همان ابتدا اجاره بهای مغازه را مشخص میکنیم و برای امیر حسین خداوردی که قرار است مدیریت مغازه را به عهده بگیرد حقوق ماهیانه مشخص میکنیم. به این صورت هر نوع سرمایه و آوردهای چه به صورت نقدی یا ملک و چه به صورت عملیاتی باید به ارزش ریالی تبدیل شود.
تعیین ارزش ریالی برای هر تخصص
برای هر کسی در شراکت با توجه به تخصصی که ارائه میدهد، کاری که انجام میدهد، با توجه به جایگاه شغلی او و حجم کاری که انجام میدهد باید حقوق تعیین شود. در یک شراکت موفق باید مشخص کنیم که تخصص هر فرد چه درصدی از شراکت است و مالکیت را از مدیریت جدا کنیم. در مثال مغازه آورده، تجهیزات و مهارت مشخص است و نسبت سهم (به صورت فرضی) 65 به 35 درصد است. کارمزد مدیریت را به صورت نسبت سهم مشخص میکنیم که این نسبت ممکن است در اوایل کار ارزش ریالی 2 میلیون تومانی داشته باشد و بعد از رونق گرفتن کار به 60 میلیون تومان برسد.
شفافیت راز شراکت موفق
در هر نوع از شراکتی حال چه شراکت ملکی باشد و چه شراکت در کسب و کارهای دیگر، شفافیت راز موفقیت است. در همان ابتدای کار باید هر نوع آوردهای تبدیل به ارزش ریالی آن شود و وزن مالی پیدا کند سپس موضوع شراکت و مسئولیتها مشخص شود. حتی اگر قرار است با نزدیکترین فرد و اعضای خانواده خود شریک شوید لازم است تا همه چیز به صورت مستند و کتبی ثبت شود.
رعایت این نکات چالشهای شراکت را به حداقل میرساند و یک همکاری سالم را برای شما رقم میزند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.