پروسههای کلیدی ساختمان
در بخش اجرای عملیات ساخت یک سری پروسههای کلیدی ساختمان وجود دارد که قصد دارم در این پست به آن بپردازم.
برقکاری
اولین مورد برقکاری و تاسیسات الکتریکال ساختمان است. شاید برایتان سوال باشد که چرا برقکاری از پروسههای کلیدی ساختمان است؟ پاسخ این سوال این است که سازنده با پیمانکار برق قبل از تخریب ساختمان و شروع عملیات تا پایان کار و تحویل به ساکنین کار دارد. یعنی قبل از تخریب امور مربوط به جمع آوری کنتور و تاسیسات برق تا روزی که ساخت تکمیل شود و به بهره برداری برسد.
خصوصیات برقکار خوب
با توجه به دلایلی که به آن اشاره کردیم، لازم است تا پیمانکار خوب و مطمئنی برای تاسیسات برق ساختمان انتخاب کنیم. از گزینههایی که داشتنش برای یک پیمانکار برق خوب لازم است خوش قولی و دقت در کار است. مورد بعدی ارائه نقشه فاز 2 به صورت اجرایی با جزئیات کامل توسط برقکار است. نقشه شماتیک فاز 2 کافی نیست و برقکار باید یک نقشه کامل که قابل اجرا منطبق با وضعیت موجود ساختمان باشد با جزئیات کامل ارائه دهد.
تاسیسات
از دیگر پروسههای کلیدی ساختمان، پروسه تاسیسات است. یک مهندس عمران بسیار با تجربه که مجری تونل حکیم و چند پروژه عمرانی بزرگ دیگر بودند و یک شرکت عمرانی داشتند آمدند تا برای یک پروژه من را امکان سنجی کنند. این موضوع مربوط به 12 سال قبل است و ایشان به من گفتند که عمر یک سازه به تاسیسات آن مربوط است.
بخشهای مختلف تاسیسات
تاسیسات شامل لوله کشی آب سرد و گرم و فاضلاب میشود که بسیار در عمر یک سازه تاثیرگذارند. پیش بینی رایرزهایی با مکان صحیح و مناسب، طول و شیب مناسب لولهها علی الخصوص لولههای فاضلاب و دسترسی به اگوی شهری از ملزومات یک تاسیسات خوب است. استفاده از متریال با کیفیت و اجرای صحیح توسط یک پیمانکار زبده از دیگر موارد مهم در تاسیسات هستند. حتما کار تاسیسات سازه خود را به پیمانکار یا شرکتی بسپارید که تمام استانداردها را رعایت کند.
گچ کاری
گچ کاری نقطه پایانی اتصال سفت کاری به نازک کاری و تقریبا نهایی کننده ظاهر ساختمان و از پروسههای کلیدی ساختمان است. به لحاظ فنی شمشه گذاری، شیب و انحنای دیوارها از نکات مهم گچ کاری به حساب میآیند. نکته مهم در روند گچ کاری توجه به راههای کلیم کردن توسط پیمانکار است.
کلیم کردن یعنی چه؟
کلیم کردن مربوط به زمانی است که پیمانکار در حین اجرای کار ادعا یا اعتراضاتی میکند و در نتیجه هزینه بیشتری کارفرما به او میپردازد. در گچ کاری پیمانکاران معمولا در مورد ابزار زدن و پروسههای خرده کاری و لکه گیری راه کلیم برای خود میگذارند. به این معنی که برای بخش ابزار زدن یا لکه گیری قیمت غیر معقولی به سازنده میدهند. ممکن است ابزار لازم را نداشته باشید و یا در بخش لکه گیری کار تراشیهایی صورت بگیرد. در مواردی قیمتی که برای خرده کاریها و لکه گیری و همین طور ابزار زدن اعلام میکنند از هزینه کل گچ کاری بیشتر است. البته من سالهاست در پروژهها برای سقف به جای ابزار از کناف استفاده میکنم. در کل باید توجه داشته باشید که پیمانکار گچ کار رزومه درستی داشته باشد، بد قول نباشد و قبل از شروع به کار حتما راههای کلیم را هم ببندید.
این موارد تجربیات من در خصوص پروسههای کلیدی ساختمان بود که امیدوارم برای شما راه گشا باشد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.