نقش حسابداری در پروژههای ساختمانی
یکی از مسائل مهم در ساختمان سازی لزوم توجه به نقش حسابداری است. در این پست قصد دارم تا در مورد حسابداری در ساخت صحبت کنم.
مسلط نبودن به حسابداری
ممکن است بعضی افراد به دانش حسابداری تسلط نداشته باشند و یا با نرم افزارهای حسابداری و اصطلاحات مربوط به آن آشنا نباشند. لزومی هم ندارد که همه معلومات و علم و دانش لازم در زمینه فعالیت خود را بدانیم و میتوانیم از افراد متخصص در این موضوع کمک بگیریم.
دلیل اهمیت حسابداری
حسابداری به شما کمک میکند تا بتوانید بهای تمام شده پروژه را به صورت دقیق داشته باشید. وقتی بهای تمام شده همه مراحل و بخشهای کار را در مراحل مختلف پروژه را بدانید، در تصمیم گیریهای اقتصادی بسیار کمکتان خواهد کرد. برای مثال وقتی میخواهید با کسی مشارکت کنید و یا ملکی را بخرید میتوانید به کمک حسابداری اول سود را به صورت تقریبی با تلورانس 5 درصد حساب کنید و بعد اقدام کنید. این مهمترین نقش حسابداری در کسب و کار است زیرا که کمک میکند با دید درستی به فعالیت بپردازید.
روش سنتی حسابداری
در صورتی که علم و دانش حسابداری ندارید و یا به نرم افزارهای حسابداری مسلط نیستید من یک روش ساده و سنتی که 20 سال پیش از آن استفاده میکردم را به شما پیشنهاد میدهم. البته مطمئناً استفاده از نرم افزارهای حسابداری و افراد متخصص در این زمینه، گزینه بهتری است. برای وقتی که به این گزینه دسترسی ندارید میتوانید روش سنتی زیر را به کار بگیرید.
تخصیص یک حساب بانکی به پروژه جهت حسابداری
در این روش یک حساب بانکی را به پروژه تخصیص دهید تا به کمک آن نقش حسابداری را در پروژه پیاده کنید. موجودی این حساب را صفر کنید و بعد حساب را مثلاً یک میلیارد توامن شارژ کنید و هزینههای مربوط به پروژه را با این حساب پرداخت کنید. حتما اینترنت بانک و موبایل بانک این حساب را فعال کنید تا در هر زمان و مکانی بتوانید انتقال وجه انجام دهید. همچنین حساب پروژه کارت عابر بانک هم داشته باشد تا در صورت نیاز بتوانید خرید حضوری و نقدی هم انجام دهید.
صورت حساب هزینههای پروژه
در انتهای پروژه به بانک مراجعه کنید و صورت حساب عملکرد بنا به مدت پروژه برای مثال یک سال، بگیرید. مجموع پرداختیها بهای تمام شده پروژه شما میشود. این یک روش حسابداری بسیار ساده و سنتی ولی کاربردی است. این نوع حسابداری از دقت نسبتاً خوبی هم برخوردار است و میتوان به کمک آن کار پروژه را راه انداخت.
روش حسابداری ما در هولدینگ
بیش از حدود 12 سال است که ما از افراد متخصص و نرم افزارهای مختلف حسابداری استفاده میکنیم. تمامی مراحل پروژه به صورت مجزا توسط حسابدار و نرم افزارهای حسابداری، حسابرسی میشود و میتوانیم بهای پایانی سازه را برای هر متر محاسبه کنیم. هزینه مصالح، فوندانسیون، دستمزد پیمانکاران همه به تفکیک محاسبه شده و مشخص است.
شما به این صورت تمام جزئیات هزینههای پروژه را دارید و میتوانید برای هر بخش بهای کل را به شکل دقیق محاسبه کنید که این نقش حسابداری در پروژه است. در واقع دیگر زمان استفاده از روشهای سنتی گذشته است و باید با توجه به روشهای به روز مراحل مختلف پروژه را مدیریت و اجرا کرد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.