مسئولیت اجتماعی سازنده
در کنار تمام مسئولیتهای اجرایی نباید از مسئولیت اجتماعی سازنده غافل شد. حال این مسئولیت که جزو مهمترین نقشهای ساختمان ساز هم محسوب میشود چیست؟
ساختمان ساز و اشتراک گذاری اطلاعات
نظر شخصی من این است که مهمترین بخش از کاری که یک سازنده انجام میدهد، انتقال و اشتراک گذاری اطلاعات است. مهندسین عمران، مهندسین معمار، مهندسین تاسیسات، مهندسین برق الکترونیک و بسیاری از تخصصهای دیگر در روند یک پروژه ساختمان سازی حضور دارند. هر کدام از این تخصصها اطلاعات وسیعی را در بر میگیرند. مقررات ملی ساختمان، ضوابط، آئین نامهها و دستور العملهایی که به روز چاپ میشود، حجم زیادی از اطلاعات هستند. سازنده به طور روزمره با این اطلاعات در ارتباط است.
زمینه تحصیلی و فعالیتهای من
من کارشناسی ارشد مدیریت دارم و در حال حاضر هم دانشجوی دکترای مدیریت هستم. به عنوان یک سازنده که 18 سال است در این زمینه فعالیت دارم، وظیفه خود میدانم تا اطلاعات و تجربههایی که کسب کردم را به اشتراک بگذارم.
در طی این 18 سال و 20 پروژهای که انجام دادم، با چالشهای مختلفی برخورد کردم. راه گریز از هر کدام از این چالشها دانستن نکاتی مدیریتی و کاربردی است. من تمام این نکات که 18 سال عمر و میلیاردها تومان هزینه برای من داشته است را جمع آوری کردم و در اختیار شما قرار خواهم داد.
بهترین گزینه برای افراد تازه کار یا کم تجربه
یادگیری از تجربه دیگران بهترین گزینه است برای افرادی که به تازگی میخواهند وارد صنعت ساختمان سازی شوند و یا مدتی است که در این زمینه فعال هستند اما تجربه لازم را ندارند. صنعت ساخت و ساز دستور العملها و مقررات متعددی دارد که هر کدام ممکن است برای پروژه چالش ایجاد کنند. آشنایی با ضوابط و راه گریز از چالشهایی که بر سر راه ساختمان سازی قرار دارد، تجربه بهتری از این حرفه برای افراد رقم خواهد زد و انتقال این اطلاعات مسئولیت اجتماعی سازنده است.
تحصیلات آکادمیک و تجربه عملی
تحصیلات آکادمیک لازم اما کافی نیست. همیشه باید در کنار تحصیل آکادمیک، با زمینه کاری خود به صورت عملی نیز سر و کار داشت تا بتوان موفق بود. ممکن است شما تحصیلات دانشگاهی دارید اما هیچ وقت در یک پروژه ساختمان سازی حضور نداشتید. این باعث میشود تا تصور عینی از روند اجرایی یک پروژه ساخت نداشته باشید که بسیار در آینده شغلی شما موثر خواهد بود.
مسئولیت اجتماعی سازنده این است که اطلاعاتی که در پروژههای ساختمان سازی خود کسب کرده است در اختیار افراد کم تجربه و تازه کار قرار دهد. من به عنوان یک ساختمان ساز وظیفه خود میدانم تا نکاتی که طی سالها فعالیت در عرصه ساختمان سازی به دست آوردهام را در اختیار شما قرار دهم.
راهکارهای عملی مقابله با چالشها
این نکات در واقع نکات مدیریتی و کاربردی در زمینه ساختمان سازی است که هر کدام نتیجه تجربه من از پروژههای مختلفی است که به انجام رساندم. امیدوارم این اطلاعات راه گشای افرادی باشد که کم تجربه هستند و به یک راهنما برای موفقیت در صنعت ساختمان سازی نیاز دارند. تلاشم بر این است تا تجربههای اجرایی خود را به درستی انتقال دهم زیرا که موفقیت در یک زمینه فراتر از دانستن تئوری دستورالعملهاست و باید راهکارهای عملی مقابله با چالشها را نیز بدانیم.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.