سازه نگهبان
برای گریز از خطرات ناشی از گود برداری مانند ریزش ساختمانهای مجاور، سازه نگهبان راه حل است. این سازه از دیوارههای محل گودبرداری محافظت میکند و آنها را مستحکم نگه میدارد.
سازه نگهبان مهمترین بخش شروع پروژه
بعد از شروع پروژه، انجام تخریب و تسطیح زمین یعنی بردن نخالهها و همسطح کردن زمین پروژه با معابر، مهمترین قدم اجرای سازه نگهبان است. در اطراف ساختمان و کنار ساختمانهای مجاور یا اطراف گذر، هر جایی که باید این سازه را اجرا کرد حفر چاه را شروع میکنیم. از این چاهها برای شمع استفاده خواهد شد که این شمعها فولادی، بتنی یا ترکیبی از هر دو هستند. در مرحله بعد ستونهای سازه مطابق با نقشه محاسب و تایید ناظر اجرا شده سپس فوندانسیون پی ریزی میشود.
این مراحل مربوط به قبل از گود برداری هستند. جزئیات اجرای سازه نگهبان را میتوانید به صورت تصویری در پروژههای آپلود شده روی سایت ببینید.
طی عملیات گود برداری، خاک برداری و حفاری انجام میشود و محل پی ساختمان کنده میشود. حفاری زمین و خاک برداری احتمال ریزش خاک، نشست خاک، تخریب ساختمانهای مجاور، آسیب به لوله کشیها را به همراه دارد. به همین دلیل لازم است قبل از شروع به کار بررسیهای لازم جهت مقاوم سازی خاک انجام گیرد و توسط متخصصین بهترین نوع سازه نگهبان برای ساختمان انتخاب شود.
همچنین بخوانید : معایب نیلینگ
انواع سازه نگهبان
این سازه انواع مختلفی دارد از جمله: شمع در جا، خرپایی و میخ کوبی که با توجه به شرایط پروژه و بررسیهای فنی، مناسبترین مورد انتخاب و اجرا میشود. رایج ترین مورد در گود برداریهای کم عمق سازه نگهبان خرپایی است.
چه عواملی در انتخاب نوع سازه نگهبان موثرند؟
برای تمام گود برداریها نمیتوانیم یک نوع مقاومت سازی استفاده کنیم بلکه در انتخاب نوع سازه مناسب برای مستحکم کردن دیوارههای گود یک سری پارامترها موثر هستند. از جمله پارامترهای موثر در انتخاب سازه نگهبان مناسب برای پروژه میتوان به نوع خاک، وضعیت مقاومت و حساسیت ساختمانهای مجاور، عمق گود حفر شده، ابعاد زمین پروژه و مدت باز ماندن دیوارهای گود اشاره کرد.
چرا وجود این سازه ضروری است؟
سازه نگهبان یکی از ضروری ترین مراحل ساخت است و تحت هیچ شرایطی نباید از آن غافل شد. برخی از سازندگان به بهانه قیمت آهن میگویند این سازه هزینه بر است و در اجرای آن سهل انگاری میکنند. برخی دیگر داشتن بیمه ساختمان یا مقاومت خاک را دلیل اهمال کاریشان میآورند. ولی باید بدانند که در مورد مسئلهای بسیار حیاتی و مهم بیتوجه هستند. بیتوجهی سازنده در مورد مقاوم سازی محل گودبرداری عواقب جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت. چنانچه طی مراحل ساخت، ساختمان مجاور ترک بخورد یا دچار ریزش شود، زندگی بسیاری از افراد تحت و شعاع قرار خواهد گرفت. هیچ هزینهای ارزش بالاتر نسبت به جان و زندگی مردم ندارد و باید تمام نکات ایمنی را طی ساخت رعایت کرد.
بنابراین در اجرای سازه نگهبان به هیچ عنوان صرفه جویی و یا اهمال کاری نکنید. با نظارت کامل مهندس ناظر، مهندس مجری ذی صلاح محاسب و مدیر پروژه یک سازه نگهبان درست، اصولی و استوار اجرا کنید تا در هنگام گود برداری خطری پروژه و ساختمانهای مجاور را تهدید نکند.
همچنین بخوانید : شرح مسئولیت یک ساختمان ساز
مشاهده ویدئو این مقاله
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
1 دیدگاه
اولین کسی باشید که در مورد این مطلب اظهار نظر می کند.