مسئولیتهای مدیر پروژه و چگونگی ارتباط با سازنده
در این پست با هم مسئولیتهای مدیر پروژه و نکات مربوط به ارتباط سازنده یا مالک با مدیر پروژه را بررسی خواهیم کرد.
لزوم وجود مدیر پروژه
هنگامی که یک ساختمان ساز چندین پروژه موازی در حال ساخت دارد از مدیر پروژه یا سرپرست کارگاه کمک میگیرد. همان طور که از نام این نقش پیداست، در حالت کلی مدیر پروژه بخشهای مختلف عملیات ساخت را مدیریت میکند و عضو مهمی است.
وظایف مدیر پروژه
مسئولیتهای مدیر پروژه یا سرپرست کارگاه یک پروژه ساخت و ساز شامل موارد گوناگونی همچون: برآورد هزینههای پروژه و بودجه، تنظیم جدول زمانی، پیگیری و اجرای عملیات ساخت طبق بهترین راهبرد، ارتباط با پیمانکاران، کارگران، مهندسین ناظر و ذی نفعان و به طور کلی هدایت عملیات ساخت میباشد. تک تک این وظایف باید در قرارداد سازنده با سرپرست کارگاه ذکر شوند.
قرارداد مدیر پروژه
سازنده یا کارفرما باید یک قرارداد کاملاً شفاف با مدیر پروژه داشته باشد و در آن شرح کامل اختیارات و مسئولیتهای مدیر پروژه را مشخص کند. اختیار و مسئولیت در کنار هم معنا پیدا میکنند چرا که اختیار بدون مسئولیت و مسئولیت بدون اختیار نتیجه مثبتی نخواهد داشت و کاری پیش نمیرود.
اسناد مورد نیاز
در گام بعدی باید اصل مدارک و اسنادی که توسط ادارات ذی صلاح مهر و امضا شدهاند و به امضای مدیر پروژه هم رسیدهاند را نزد خود نگهدارید و یک نسخه کپی به مدیر پروژه بدهید. این مدارک شامل نقشههای تایید شده پروژه و همین طور پروانه تخریب و نوسازی پروژه میشوند که مدیر پروژه باید از جزئیات آنها برای اجرای عملیات ساخت اطلاع داشته باشد. یکی از اسنادی که مدیر پروژه یا سرپرست کارگاه باید در اختیار داشته باشد جدول زمانبندی پروژه است. حال ممکن است این جدول به صورت دستی تنظیم شده باشد و یا با نرم افزار، در هر صورت باید یک نسخه در اختیار مدیر پروژه و یک نسخه امضا شده توسط ایشان در اختیار سازنده باشد.
جلسات منظم
سازنده یا کارفرما باید جلسات منظم هفتگی با مدیر پروژه یا سرپرست کارگاه داشته باشد. این جلسات باید طبق زمانبندی مشخص و ثابت، برای مثال شنبه هر هفته ساعت 3 بعد از ظهر باشد.
معارفه رسمی
سازنده باید یک جلسه معارفه رسمی برای آشنایی طراح و مهندس معمار با مدیر پروژه ترتیب دهد. بعد از معرفی باید نوع ارتباطشان با یکدیگر را به صورت شفاف مشخص کنیم. این ارتباط میتواند به صورت آنلاین و یا به صورت جلسات حضوری انجام شود. در مرحله بعدی سازنده باید مهندسین ناظر دستگاههای نظارتی را به مدیر پروژه معرفی کند. این معارفه برای پیشبرد مراحل مختلف ساخت ضروری است و باید در همان ابتدای کار برنامه ریزی و اقدام شود.
مواردی که با هم بررسی کردیم نحوه صحیح ارتباط سازنده با مدیر پروژه برای جلوگیری از هر گونه چالش در عملیات ساخت و ساز هستند. همچنین به حدود اختیارات و مسئولیتهای مدیر پروژه یا سرپرست کارگاه که مستقر در محل پروژه هستند هم اشاره کردیم. اگر نکته یا موردی از قلم افتاده خوشحال میشویم از طریق کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
1 دیدگاه
اولین کسی باشید که در مورد این مطلب اظهار نظر می کند.