نکات انتخاب شریک
یکی از موضوعات بسیار مهم در هر زمینهای موضوع انتخاب شریک و باید و نبایدهای آن است. در این پست نکاتی که در هنگام برگزیدن یک شریک لازم است تا به آن توجه کنیم را با هم بررسی میکنیم.
چرا شراکت؟
یکی از راههای رشد و موفقیت در هر نوع کسب و کاری همکاری و بهره گرفتن از سرمایه علمی یا مالی افراد مختلف است. هر فردی نقاط قوت و تواناییهایی دارد و در زمینهای تجربه و مهارت دارد. وقتی به صورت یک تیم افراد با تواناییهای مختلف کنار هم باشند، میتوانند به نتیجه بهتری برسند. این موضوع با شراکت میسر میشود اما هر شراکتی هم خوب نیست و باید برای جلوگیری از شکست نکاتی را رعایت کرد.
اعتماد به شریک
اعتماد از اصلیترین مولفهها در هر نوع از همکاری به شمار میرود که شراکت نیز از این قاعده مستثنی نیست. یکی از اولین و مهمترین مواردی که باید به آن توجه کنیم تا شریکی درستی انتخاب کنیم، اعتماد است. در شراکت باید یک اعتماد نسبی بین طرفین باشد و باید فردی را برای موضوع مورد نظر خود انتخاب کنید که به او اعتماد داشته باشید.
عدم اعتماد در شراکت بسیار مشکل ساز خواهد شد و در سرنوشت همکاری بسیار تاثیرگذار خواهد بود. بسیاری از همکاریها به دلیل نبود اعتماد و وجود بدبینی بین شرکا و خراب شدن رابطه، با شکست مواجه میشوند.
شخصیت شریک
از دیگر نکات انتخاب شریک این است که با شخصیت او مشکلی نداشته باشید. اگر شخص مورد نظر اخلاق و رفتار مناسبی ندارد نباید برای شراکت انتخابش کنید. باید از نظر رفتار و شخصیت با شما همسو باشد تا در شراکت مشکلی پیش نیاید و از چالش جلوگیری شود.
نکته مهمتر اینکه باید شریک از نظر شخصیتی روحیه همکاری داشته باشد و بتواند به پیشبرد مقاصد پروژه کمک کند. همچنین اهداف طرفین شراکت باید با یکدیگر سازگاری داشته باشد در غیر این صورت شراکت نتیجه نخواهد داد.
ملاک انتخاب شریک
خیلی مهم است که شریک را بر چه اساس و بر مبنای چه ملاکی انتخاب میکنید. هنگام برگزیدن شریک نباید او را بر اساس نقطه ضعف خود انتخاب کنید بلکه باید ملاک را نقطه قوت او قرار دهید. برای مثال اگر ملکی دارید و برای ساخت دانش، مهارت و یا سرمایه لازم را ندارید نباید از روی اضطرار به دنبال فردی باشید که سریعتر سرمایه اولیه را به شما بدهد. راه درست انتخاب شریک این است که شما او را بر اساس نقطه قوت خودش انتخاب کنید. در مثالی که زدم باید شریکی را انتخاب کنید که در ساخت و ساز رزومه خوبی داشته باشد. سازنده خوبی باشد که چندین ساختمان ساخته باشد و مهارت و سرمایه کافی را داشته باشد. در این صورت میتواند شریک خوبی برای پروژه مورد نظر شما باشد و شراکت سودمندی داشته باشید.
مواردی که در بالا با هم بررسی کردیم نکات بسیار مهمی هستند که باید در انتخاب شریک آنها را در نظر داشت. انتخاب درست و اصولی به شما کمک میکند تا از همان ابتدا بسیاری از چالشها را از سر راه حذف کنید و همکاری بی دردسری را تجربه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
1 دیدگاه
اولین کسی باشید که در مورد این مطلب اظهار نظر می کند.