اصول شراکت
اگر برای کاری قصد شراکت دارید لازم است تا پیش از آن با اصول شراکت آشنا باشید و آنها را به کار بگیرید.
اصول شراکت چیست؟
شراکت یک سری اصول و چهارچوبها دارد که اگر این موارد را رعایت کنید، کمترین چالشها را خواهید داشت. البته منظور من شراکت ساختمانی نیست بلکه شراکت در معنای کلی، که حال ممکن است برای هر کاری این امر صورت بگیرد.
شفافیت مالی در شراکت
یکی از اصول شراکت و از اولیهترین اصول این است که باید شفافیت مالی داشته باشیم. میزان سرمایه و آورده باید به طور دقیق و شفاف مشخص باشد. باید مشخص کنیم که هر طرف از شراکت چه میزان و چه نوع سرمایهای را برای کار مورد نظر ارائه میدهد.
شفافیت مسئولیت
دومین مورد شفافیت مسئولیت طرفین شراکت است. در هر شراکتی هر طرف یک سری مسئولیتها دارد و بخشی از کار را پیش میبرد. برای مثال یک نفر مسئول کنترل و نظارت است و فرد دیگر مسئولیت تدارک و پشتیبانی را به عهده میگیرد. از همان ابتدا باید مشخص کنید که در این شراکت و همکاری هر کسی چه مسئولیتی دارد و چه بخشی از کار به عهده اوست.
دلیل شراکت
از دیگر اصول شراکت این است که باید بدانیم و مشخص کنیم که اصلا چرا این شراکت باید صورت بگیرد؟ برای مثال من میخواهم یک نرم افزار تولید کنم اما دانش مورد نیاز را ندارم. سرمایه این کار را فراهم میکنم و با فردی که دانش آن را دارد شراکت میکنم. دلیل شراکت هم باید به صورت دقیق و شفاف مشخص باشد.
موضوع شراکت
باید مشخص کنیم موضوع و ابعاد شراکت چیست؟ برای مثال موضوع شراکت ما احداث یک رستوران است. به این صورت طرفین مشخص میکنند که برای چه موضوعی با یکدیگر همکاری و مشارکت میکنند و همینطور این مشارکت چه ابعادی دارد.
بازه زمانی شراکت
از دیگر اصول شراکت محدوده زمانی است که در آن قرار است شراکت شکل بگیرد و باید مشخص شود. برای مثال 1/1/1401 تا 1/1/1403 به مدت دو سال قرار است در این موضوع شریک باشیم.
زمان شروع و پایان شراکت
مورد بعدی شروع و پایان شراکت است که باید مشخص شود. از همان ابتدای امر باید معین کنیم که این شراکت از چه زمانی شروع میشود و چه زمانی به پایان میرسد.
در قانون تجارت و اداره ثبت شرکتها به اشکال مختلف به این نکات اشاره شده است. من به صورت یک جا این نکات رو در اختیار شما قرار دادم تا قبل از شروع هر شراکتی حتما این 6 اصل را بدانید و به کار بگیرید.
این اصول شراکت بسیار مهم و کاربردی هستند و به کار گیری آنها لازمه هر همکاری و شراکتی است. اگر این 6 اصل را یک کفه ترازو در نظر بگیریم، کفه دیگر مکتوب کردن همه این موارد است. حتما باید تمام اصولی که به آن اشاره کردم با جزئیات کامل مکتوب شود. هیچ نکته و موردی را از قلم نیندازید و تمامی بخشهای مشارکت را به صورت دقیق و شفاف مکتوب کنید.
اینها مواردی بود که در مورد شراکت به ذهن من میرسید و لازم دیدم تا با شما به اشتراک بگذارم تا در این حیطه به مشکلی برنخورید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
1 دیدگاه
اولین کسی باشید که در مورد این مطلب اظهار نظر می کند.