مفاد قرارداد مشارکت در ساخت (بخش دوم)
در دومین بخش از موضوع مفاد قرارداد مشارکت در ساخت هستیم و در این قسمت سه ماده باقیمانده و نکات مربوط به آنها را با هم بررسی خواهیم کرد.
مشخصات ساختمانی که قرار است احداث شود
یکی از مفاد قرارداد مشارکت در ساخت مشخصات ساختمانی است که قرار است بنا شود. این مشخصات شامل تعداد طبقاتی که در دستور نقشه وجود دارد، نوع کاربری، پهنه بندی ملک و قسمتهایی است که در آینده قرار است احداث شود. اطلاعات این بخش باید مطابق با ضوابط شهرداری باشد. پارکینگها، انباری و نوع تقسیمات با جزئیات کامل به همراه مشخصات مشاعات باید در این بخش ذکر شوند. قرارداد مشارکت زمانی نوشته میشود که هنوز پروانه ساخت نگرفتهایم به همین دلیل باید تا جای ممکن در متن قرارداد شفاف سازی شود. برای مثال اگر میخواهید تعداد واحدها از 100 واحد بیشتر نشود یا متراژ هر واحد از 200 متر کمتر نشود باید در قرارداد ذکر کنید. درصد مشارکت برای مازاد تراکمهایی که ممکن است از شهرداری بگیرید و همچنین مشخصات فنی و اجرایی کلی ساختمان را در این ماده پیش بینی کنید.
قدر السهم طرفین مشارکت
در بحث مفاد مشارکت در ساخت، مادهای به نام قدر السهم طرفین مشارکت وجود دارد و از روشهای مختلفی میتوان آن را محاسبه کرد. یکی از روشهای مرسوم در تمام شراکتها آورده طرفین است. دلیل اینکه چرا این روش در ساختمان سازی کاربرد ندارد را در ادامه با هم بررسی خواهیم کرد.
هنگامی که ملکی چندین مالک دارد کار ارزش گذاری کمی سخت میشود و ارزش شفافی نخواهیم داشت. ارزش ملک وقتی مشخص میشود که خریداری وجود داشته باشد و معامله شود. از سوی دیگر برآورد آورده سازنده به مراتب پیچیدهتر است زیرا سازنده قرار است برای مثال 2 سال مشغول ساخت باشد و در این حین قیمت مصالح و دستمزد تغییر میکند. برخی از سازندهها آورده خود را بیشتر از چیزی که هست بیان میکنند و متری 5 میلیون تومان به ازای زیر بنا را متری 7 میلیون تومان ارزش گذاری میکنند. سازنده باید پرینت حساب به مالکین بدهد که نشان دهد این سازه با این متریال زیر بنایش متری چه مقدار شده است.
روش دوم محاسبه قدر السهم طرفین، عرف منطقه است. برای مثال قدر السهم در این منطقه 60 به 40 بین سازنده و مالک با مبلغ مشخصی قرض الحسنه است. حتماً ریز جزئیات را به صورت واضح در قرارداد ذکر کنید.
من در قرارداد مشارکت هم مالک بودم و هم سازنده البته تعداد پروژههای مشارکت نسبت به پروژههای دیگرم بسیار کمتر بوده است. نکتهای که لازم میدانم به آن اشاره کنم پرهیز از عقد قرارداد بر پایه متراژ است. برای مثال مالک 100 متر زیربنا دارد و 150 متر از سازنده آپارتمان میخواهد. این روش درستی نیست و از همان ابتدا باید درصد شراکت را به صورت شفاف مشخص کنید.
تابعیت طرفین قرارداد مشارکت در ساخت
در مفاد قرارداد مشارکت در ساخت بخشی به نام تابعیت وجود دارد. این بخش مربوط به زمانی است که در قرارداد مشکلی پیش بیاید که نیازمند رسیدگی قضایی باشد. در چنین حالتی ملک واقع در هر شهر و منطقهای که باشد مراجع ذی صلاح قضایی همان شهر و منطقه به مشکل رسیدگی میکنند. بنابراین چون املاک اموال غیر منقول هستند باید مشخص شود مشکلات قضایی قرارداد از طریق کدام شعبه دادسرا یا دادگستری رسیدگی خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.