معایب نیلینگ
یکی از روشهای پایدار سازی گود، نیلینگ است و در این پست قصد داریم در مورد معایب نیلینگ و چالشهایی که برای سازنده ایجاد میکند صحبت کنیم.
گود برداری و پایدار سازی گود
یکی از مراحل بسیار مهم و نقطه عطف در ساختمان سازی گود برداری است. همان طور که در مقاله سازه نگهبان به آن مفصل پرداختیم، پس از گود برداری باید گود پایدار سازی شود. روشهای مختلفی برای مقاوم کردن گود وجود دارد که نیلینگ یکی از این روشها است.
آشنایی کلی با نیلینگ
در روش نیلینگ برای مقاوم سازی گود، یک سری سوراخ با تعداد، شیب و قطر مشخص در دیواره گود حفاری میشوند. پس از حفاری میلگردهایی با طول 12 تا 15 متر در این سوراخها تعبیه شده و باقی مراحل برای پایدار سازی انجام میشود. اما معایب نیلینگ باعث شده تا این روش کمتر استفاده شود و از روشهای پایدار سازی دیگر به جای آن بهره برده شود.
تجربه نیلینگ و چالشهای آن
در طی این سالها و 20 پروژه ساختمانی که داشتم، یک بار با چالش نیلینگ مواجه شدم. در پروژه شکوفه یک گود برداری 11 متری داشتیم که مهندس ناظر و مهندس محاسب به ما پیشنهاد روش نیلینگ را دادند. من با این روش و چالشهایش در آن سالها غریب بودم. با یک پیمانکار جلسه گذاشتیم و پس از انجام مذاکرات قرارداد نیلینگ بستیم.
مشکل از جایی شروع شد که متوجه شدیم این پیمانکار با ایجاد وقفه و چالش در روند اجرای پروژه، کسب درآمد میکند. زمانی که قرارداد را تنظیم میکردیم، پیمانکار برای هر روز توقف کار مبلغی را به عنوان خسارت مشخص کرده بود. مبلغی برای خسارت به کارکنان، تجهیزات و زمان نیز در قرارداد لحاظ کرده بود.
طرح دعوا توسط پیمانکار نیلینگ
پیمانکار وقتی اجرای عملیات نیلینگ را برای ساختمان ما شروع کرد، همزمان به همسایهها اطلاع داد که این کار برای شما و ملک شما خطرناک است. در صورتی که این روش خطری برای ملکهای مجاور نداشت. البته مالکان ملکهای مجاور حق شکایت دارند چون ممکن است نسبت به حفاری و نصب میلگرد زیر بنایشان رضایت نداشته باشند که همین از معایب نیلینگ است.
رضایت نداشتن ملکهای مجاور و شکایت آنها باعث شد تا کار پروژه توسط شهرداری و دستگاههای نظارتی متوقف شود. در این شرایط ما پروژهای در حال انجام و در مرحله گود برداری داشتیم که توسط همسایه شاکی متوقف شده بود و تمام تمرکز پیمانکار بر روی دریافت خساراتی بود که در قرارداد مشخص کرده بود.
چند برابر شدن مبلغ قرارداد
خسارتهایی که پیمانکار در قرارداد لحاظ کرده بود، مبلغ توافق شده اولیه و هزینه قرارداد را چند برابر کرد. پروژه به گونهای پیش میرفت که ما از قرارداد 300 میلیونی که در سال 93 با این پیمانکار داشتیم حتی با 3 میلیارد هم نمیتوانستیم بیرون بیاییم. در واقع کار این پیمانکار طرح دعوا و درآمد از خسارتی بود که از کارفرما دریافت میکرد.
روش نیلینگ همان طور که بررسی کردیم، ممکن است سازنده را متضرر و پروژه را دچار چالش کند. میتوانید برای پروژه ساخت خود از دیگر سازههای نگهبان استفاده کنید و مراقب باشید تا در تله این نوع قراردادها و دردسرهای آن گرفتار نشوید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.