چالشهای اجرای نمای ساختمان
یکی از مراحل مهم ساخت، اجرای نمای ساختمان است. این بخش از ساختمان سازی هم چالشهای مربوط به خود را دارد و در این پست نکات مهم در حوزه نما را با هم بررسی میکنیم.
دلیل اهمیت نمای ساختمان
ظاهر یک سازه اولین چیزی است که نظر هر فردی را به خود جلب میکند. زیبایی نمای ساختمان مورد مهمی است که نباید از آن غافل شد چرا که نما هویت بصری پروژه شما است. در وهله اول این ظاهر ساختمان است که معرف پروژه و سطح کار سازنده است. کیفیت متریال و اجرای نما از موارد تاثیر گذار در ظاهر سازه هستند و هر بخش را باید با دقت و بهره بردن از افراد متخصص انجام داد. از این رو توجه به نما و اجرای درست آن از اهمیت بالایی برخوردار است.
روند انجام نمای ساختمان
انجام نمای ساختمان مراحل مختلفی دارد که از طراحی تا کارهای اداری و در نهایت پیاده سازی طرح را شامل میشود. در قدم اول معمار نمای مناسب برای سازه را طراحی میکند و سپس طرح سه بعدی را به سازنده ارائه میدهد. در مرحله بعد این طرح را به شهرداری برده و برای اجرا از شورای نما تاییدیه میگیرد. پروسه گرفتن تاییدیه از شهرداری و کارهای اداری مربوط به آن دردسرها و چالشهای خود را دارد و زمان بر است.
اجرای نما
پس از گرفتن تاییدیه شهرداری معمار طرح را به سازنده ارائه میدهد که این طرح فقط طرح سه بعدی نما نیست. معمار وقتی طرح را به سازنده ارائه میدهد باید تمام جزئیات اجرای نما را نیز به صورت دقیق مشخص کند. این جزئیات شامل مواردی همچون آهن کشی پشت متریال، جزئیات و نحوه اتصال هر بخش میشود. این توضیحات و جزئیات برای مراحل بعدی و اجرا لازم و ضروری هستند.
قرارداد با مجری نمای ساختمان
پس از مشخص شدن جزئیات اجرای نما نوبت به مرحله پیاده سازی نما میرسد. در این مرحله سازنده باید با مجری اجرای نمای ساختمان قرارداد ببندد. از نکات مهمی که در هنگام عقد قرارداد با نماکار باید به آن توجه داشت زمان انجام کار است. در هنگام عقد قرارداد با مجری نما، به زمان اجرا بسیار تاکید کنید. همه مواردی که در هنگام اجرا بر روی زمان پایانی موثر است را در نظر داشته باشید. فصلی که در آن کار انجام میشود، مناسبتها و تعطیلات همه این موارد را در نظر بگیرید و زمان دقیقی برای پایان اجرای نما داشته باشید.
داربست نما
از دیگر مواردی که باید هنگام عقد قرارداد اجرای نما به آن توجه کنید مسئله داربست است. گاهی اوقات نماکار در کار به هر دلیل تاخیر میکند و این تاخیر باعث میشود تا سازنده مجبور به پرداخت هزینه اضافه بابت داربست شود. در بعضی موارد هزینه اجاره داربست به مرحلهای میرسد که از قیمت متریال خود داربست بالاتر میرود و علاوه بر هزینه، دردسرهای تمدید زمان اجاره هم برای سازنده وجود دارد. به همین دلیل برای جلوگیری از این اتفاق حتما باید قرارداد داربست را هم با نماکار ببندید. با این کار ریسک تاخیر کار و اضافه شدن اجاره داربست متوجه خود نماکار است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.