نکات اساسی در قرارداد آسانسور
نصب و راه اندازی آسانسور یکی از مراحل مهم در ساختمان سازی است و بهتر است قبل از اقدام نکات اساسی در قرارداد آسانسور را بدانید.
استعلام قیمت قبل از بستن قرارداد آسانسور
شرکتهای متعددی در زمینه نصب و راه اندازی آسانسور وجود دارند که پک آسانسور را جمع میکنند، آماده میکنند، تحویل میدهند و در نهایت استاندارد میگیرند. با تجربهای که از 20 پروژه ساختمانی به دست آوردهام پیشنهاد میدهم که حتماً قبل از بستن قرارداد از چند شرکت مختلف استعلام قیمت بگیرید.
صفر تا صد اجرای آسانسور را به یک شرکت بسپارید
یکی از پیچیدهترین روشهای اجرای و راه اندازی آسانسور این است که شما قطعات را بخرید و بعد فردی برای نصب پیدا کنید و دوباره با فرد دیگری برای دریافت استاندارد قرارداد ببندید. خیلی از افراد برای اینکه کمی در هزینهها صرفه جویی کنند این روش را انتخاب میکنند که حتی اگر نصب و دریافت استاندارد با یک نفر هم باشد باز هم روشی بسیار ابتدایی و اشتباه است. روش درست این است که پس از استعلام قیمت و بررسی تمام جزئیات مانند برند قطعات، ریز قیمت قطعات و گارانتی، با یک شرکت قرارداد ببندید تا تمام مراحل را انجام دهند.
گاهی شرکت مجری آسانسور دستور العملهای شفاهی در مورد مثلاً چاهک آسانسور میدهد و بعد آنها را تغییر میدهد و یا کتمان میکند. از نکات اساسی در قرارداد آسانسور این است که برای جلوگیری از تعارض حتماً تمام قسمتهای مربوط به آسانسور حتی قسمت بنایی مانند، چاهک آسانسور، بالای چاهک، کف چاهک و بدنه چاهک همه را در قرارداد ذکر کنید. ممکن است سپردن این قسمتها به شرکت آسانسور کمی هزینه بیشتری برای شما داشته باشد اما از اختلافات و چالشهای احتمالی جلوگیری خواهد کرد.
پرداخت بخشی از هزینه در انتهای پروژه
حداقل 15 تا 20 درصد هزینه قرارداد آسانسور را برای حسن انجام کار و انتهای پروژه نگهدارید. انتهای پروژه به معنی فقط راه اندازی آسانسور نیست بلکه منظور وقتی است که شرکت، استاندارد آسانسور را دریافت کرد.
ذکر جزئیات قطعات در قرارداد آسانسور
از دیگر نکات اساسی در قرارداد آسانسور ذکر جزئیات فنی دستور العملهای اجرایی، جزئیات قطعات و برند قطعات است. در حال حاضر برای پروژههایی که لوکس نیستند تقریبا 70 درصد از قطعات مانند تابلو فرمان و جزئیات نصب از برندهای ایرانی استفاده میشود. حتما از شرکتهای معتبر و استاندارد استفاده کنید چون آسانسور موضوع حساس و پر خطری است و باید جانب احتیاط را رعایت کرد.
انتخاب کابین آسانسور
یکی از مورادی که شرکتهای آسانسور خیلی روی آن مانور میدهند کابین است. برای مثال ما یک قرارداد کوچک آسانسور برای 4 طبقه خانه ویلایی با هزینه حدود 300 میلیون تومان بستیم. ما از شرکت آسانسور خواستیم تا هزینه کابین را از قرارداد و هزینه کلی جدا کند. این کار دو مزیت دارد یکی اینکه ممکن است طراح، آرشیتکت، سازنده یا مالک بنا به سلیقه خود بخواهد کابین را انتخاب کند. مزیت بعدی این است که جلوی مانور شرکت آسانسور را در مورد هزینه کابین با توجه به تغییر قیمتها و بهانههای دیگر میگیرد. این هم یکی دیگر از موارد نکات اساسی در قرارداد آسانسور بود که باید به آن توجه داشت.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.