نكات مهم در انتخاب پيمانكاران
در این مقاله قصد داریم به نكات مهم در انتخاب پيمانكار که هر ساختمان سازی باید آنها را بداند، بپردازیم. در مقالات قبل به در مورد مشارکت در ساخت و چالش های آن صحبت شد.
نمونه کار یا رزومه پیمانکار
اولین موردی که باید از پیمانکار بخواهیم، نمونه کار یا رزومه اوست. باید نمونه سازههایی که اجرا کرده است را به ما نشان بدهد. با اعلام و هماهنگی باید از آن پروژهها بازدید کنیم. علاوه بر بازدید باید با کارفرمای پروژه نیز ملاقات کنیم و میزان رضایتش از کار را بسنجیم. رضایت فنی، تعهد کاری و اخلاقی و نوع تسویه حساب همه از مواردی هستند که باید از کارفرما سوال شود.
بررسی پیمانکاران مختلف
در هر کاری مثل برق کاری، سیمان کاری، گچ کاری و لوله کشی ابتدا با چندین پیمان کار صحبت کنید. برآورد قیمت کنید و نمونه کارهایشان را بررسی کنید. با کارفرماها صحبت کنید و در نهایت پیمانکار مورد نظر خود را انتخاب کنید. ممکن است این پروسه کمی خسته کننده باشد اما تجربه ثابت کرده است که بسیار کار مفیدی است. وقتی پیمان کار فضای رقابتی را میبیند، این امر در قیمت، کیفیت کار و بسیاری از پارامترهای دیگر تاثیر میگذارد.
یکی از نکتههای مهم در انتخاب پیمانکار این است که حتی اگر از فردی که با او همکاری کردیم راضی هستیم، در پروژه بعدی به دنبال فرد جدیدی باشیم. برق کاری که با او همکاری کردیم و از کیفیت کارش راضی هستیم، میداند که همیشه باید کیفیت کارش خوب باشد و خوش قول باشد. انتخاب فرد جدید دست سازنده را باز میگذارد و قدرت چانه زنی را بالا میبرد تا بتوانیم از پیمانکار خدمات صحیح با قیمت درست بگیریم.
نحوه تسویه حساب با پیمانکار
یکی دیگر از نكات مهم در انتخاب پيمانكاران نحوه تسویه حساب است. در ابتدای شروع همکاری باید نحوه تسویه حساب را با پیمانکار هماهنگ کنیم. مشخص کنیم که تسویه در چه مراحلی و به چه شکلی باید انجام شود. در پروسه تسویه حساب همیشه مراحل و مقدار پرداخت را طوری بالانس کنید که اهرم فشار داشته باشید. مقداری از پول را پیش خود نگهدارید تا در صورتی که پیمانکار به تعهداتش عمل نکرد بتوانیم خدمات صحیح از او بگیریم.
تعهدات پیمانکار
از پیمانکار تعهد زمانی شفاف بگیرید که زمان شروع و پایان کار را بدانید. در صورت تخلف از این زمان، جریمه در نظر بگیرید برای جبران خسارتی که تاخیر برای شما داشته است. برای تعطیل کردن کار به هر دلیلی نیز جریمه در نظر بگیرید تا از همان ابتدا قوانین کار مشخص باشد. اگر کار به صورت دستمزدی است، 30 درصد از دستمزد را به عنوان حسن انجام کار نگهدارید و در پایان کار و پس از بهره برداری به او بپردازید. این درصد در صورتی که جنس و دستمزد با پیمانکار باشد به 20 درصد تقلیل پیدا میکند. در صورتی که کار دستمزدی است و شما مصالح را تهیه میکنید، حتما جریمه بابت خسارت به مصالح تعیین کنید چون اگر پیمانکار اشتباه کند متریال شما از بین میرود و خسارت میبینید پس باید در قرارداد این مورد ذکر شود.
در نهایت یکی از عوامل مهمی که پیمانکار را به شما متعهد میکند این است که شما تعهدات پرداخت را دقیق و به موقع انجام دهید. اگر قرار بر این است که 50 درصد از دستمزدش را به او پرداخت کنید، این کار را سریع انجام دهید. خوش حساب بودن شما پیمانکار را به کارتان وفادار میکند.
در نهایت می توانید در صورت علاقه به مباحث قراردادی از تجربیات دکتر خداوردی در باید های مدیریت پیمان و نبایدهای مدیریت پیمان نیز مشاهده کنید
میتوانید تجربه شخصی خود را در این زمینه از طریق نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
مشاهده فیلم
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
1 دیدگاه
اولین کسی باشید که در مورد این مطلب اظهار نظر می کند.