معایب سرمایه گذاری در ملک
برای هر کسی که قصد ورود به صنعت ملک دارد لازم است تا با معایب سرمایه گذاری در ملک در کنار مزایای آن آشنا باشد. وقتی با اطلاعات کامل وارد یک کسب و کاری میشوید ریسک ضررهای احتمالی کاهش مییابد. با این پست همراه باشید تا این معایب را بشناسیم و با چشم باز در این زمینه فعالیت کنیم.
چرا سرمایه گذاری در ملک؟
صنعت ملک و ساختمان سازی به دلایل مختلفی مثل حجم بالا، ارزش افزوده، غیر منقول بودن و سوار تورم بودن که در پست دیگری کامل به آن پرداختهایم، صنعتی سود آور تلقی میشود. اما در کنار همه ویژگیهای مثبت، معایبی هم وجود دارند که فعالان و سرمایه گذاران در این عرصه باید با آن آشنا باشند.
حجم نقدینگی
اولین مورد از معایب سرمایه گذاری در ملک، حجم بالای نقدینگی و سرمایه مورد نیاز است. برای مثال خرید ملک و یا ساختمان سازی نیازمند این است که بتوانیم از پس تامین سرمایه آن بربیاییم. گاهی این حجم بالای سرمایه مانعی برای ورود به این کسب و کار و یا توسعه آن است.
هزینه استهلاک
وقتی آپارتمانی میسازیم و یا ملکی میخریم و نگه داری میکنیم، یک هزینه استهلاک وجود دارد. گاهی اوقات این هزینه استهلاک به قدری زیاد میشود که سود حاصل از ساخت و یا خرید و فروش آن ملک را کم اهمیت میکند. برای مثال فرض کنید یک آپارتمانی داریم و ماهی 10 میلیون تومان اجاره این آپارتمان است. وقتی در پایان 3 سال آپارتمان را تحویل میگیریم لازم است تا بازسازی کنیم. به این صورت در طول 3 سال 360 میلیون تومان اجاره گرفتهایم و حال باید 150 میلیون تومان را هزینه استهلاک و بازسازی کنیم.
طرح ساختمان
ساختمانهایی که امروز ساخته میشوند از نظر طرح و سبک طراحی داخلی و خارجی با ساختمانهای 10 سال قبل و یا حتی 5 سال قبل تفاوت بسیاری دارند. هر سال طرحها به روز میشوند و طرحهای قبلی از رده خارج میشوند. این هم یکی دیگر از معایب سرمایه گذاری در ملک است که باعث میشود ملکی که چند سال از ساختش بگذرد طرح، پلان و یا طرح نمای قدیمی داشته باشد و به روز نباشد که این مورد در فروش بسیار نقش مهمی دارد.
ضریب نقد شوندگی
ملک و ساختمان ضریب نقد شوندگی بسیار پایینی دارند. برای مثال وقتی به پول نیاز داریم اگر طلا و یا ارز داشته باشیم با فروش آنها پول مورد نیازمان را تامین میکنیم. اما در مورد ملک نمیتوان اینگونه و به این راحتی به نقدینگی رسید. پروسه فروش ملک کمی زمانبر است و نیازمند صرف وقت بیشتری است.
ریسک بلایای طبیعی
آخرین مورد از معایب سرمایه گذاری در ملک خطرات ناشی از بلاهای طبیعی است. چند سال پیش یک ملکی داشتم که 7 هزار متر و ملک دیگری که 5 هزار متر زیر بنا داشت. وقتی تهران زلزله آمد دوستم به من گفت: اگر این زلزه شدید بود سرمایهمان را از دست میدادیم. این ریسک بلایای طبیعی است که برای ملک و ساختمان وجود دارد.
اگر موردی از قلم افتاده خوشحال میشویم از طریق بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.