مشارکت در ساخت
در این مقاله قصد داریم تا در مورد فلسفه وجودی مشارکت در ساخت، چرایی و چگونگی آن صحبت کنیم. همچنین در خصوص تامین مالی پروژه ها نیز در مقاله ای صحبت کردیم تا یکی دیگر از موارد مشارکت در ساخت بیان گردد
محدودیت در منابع مالی
به طور معمول افراد به خاطر محدودیت در منابع مالی به سراغ مشارکت در ساخت میروند.. برای مثال من منابع مالی محدودی دارم و به همین دلیل امکان خرید ملک ندارم پس در عوض در پروژههای ساختمانی مشارکت میکنم. آقای ایکس یک ملک دارد، من امکان خرید آن را ندارم ولی پول ساخت آن را دارم یا میتوانم تهیه کنم. مهارت ساختمان سازی، رزومه و تجربه دارم پس به آقای ایکس میگویم تا ملکش را به صورت مشارکتی برای ساخت به من بدهد.
توسعه کسب و کار
دومین فلسفه خودش عملا یک استراتژی است. من استراتژیام این است که مشارکت کنم تا با این کار فرصتها و تهدیدهای پروژه بین شرکا تقسیم شود. برای مثال من امکان مالی خرید یک ساختمان را دارم ولی با مشارکت میتوانم پنج ساختمان در حال ساخت داشته باشم. در این صورت هر کدام از پروژهها در مراحل مختلفی از ساخت هستند و میتوانم حضور فعالی در بازار داشته باشم.
همچنین بخوانید : مشارکت در ساخت و چالش های سازنده
نبود ملک مناسب برای خرید
ممکن است منبع مالی داشته باشیم اما ملک مناسبی پیدا نکنیم. یک ملک مناسب پارامترهای مختلفی دارد مثل ابعاد، قیمت و اینکه توجیه اقتصادی داشته باشد و سودده باشد. یا ممکن است ملک مناسب را پیدا کنیم اما متعلق به فردی مسن باشد که به دنبال چالشهای ساخت و جا به جایی نیست. بنابراین نمیتوان با این افراد وارد معامله شد و ملک خرید. در این موارد هم که با وجود منابع مالی، بازار گردی و امکان سنجی پروژهها به چالشهای این چنینی برمیخوریم باز هم به سراغ مشارکت در ساخت میرویم.
سازنده مورد اعتماد
یکی دیگر از عواملی که افراد را به سمت مشارکت در ساخت سوق میدهد سازنده مورد اعتماد است. برای مثال در بین دوست، آشنا و فامیل کسی قصد ساخت ملکی دارد ولی فرد مورد اعتماد برای ساخت ندارند. حتما شنیدهاید که در برخی پروژههای مشارکتی کلاهبرداری اتفاق میافتد و فرد ملکش را از دست میدهد. به همین دلیل بعضی افراد ترجیح میدهند تا با کسی که میشناسند و به او اعتماد دارند وارد مشارکت شوند.
اختلاف نظر در ساخت
حتما با پروژههای ساختمان سازی که به دلیل اختلاف نظر در ساخت متوقف شدهاند و نیمه کاره ماندهاند برخورد داشتهاید. مثلا دو نفر شروع به ساخت ملکی کردهاند و در میانه کار به دلیل اختلاف نظر کار را رها کردهاند. در این مورد هم شخص ثالثی وارد میشود و پروژه برای تکمیل به او واگذار میشود.
همچنین بخوانید : ملک با جواز بخریم یا بی جواز
کاهش چالشهای مشارکت در ساخت
مواردی که پیشتر به آن پرداختیم دلایلی برای انتخاب مشارکت در ساخت بودند. حال میخواهیم بررسی کنیم که چگونه مشارکت کنیم تا چالشهای کمتری داشته باشیم. در حالت کلی اگر دلیل انتخاب مشارکت بابت کسر منابع، مشکلات یا ضعف سازنده باشد پس با مشارکت نامه پردردسری رو به رو هستیم. به این دلیل که سازنده در جایگاه ضعف و موقعیت نامناسب ممکن است به یک سری تعهدات نامتعارف تن دهد. این مشارکت به دلیل چالشها زیاد از نظر من مردود است و مشارکت مناسبی نیست.
در صورتی که مشارکت برای سازنده و مالک به عنوان یک استراتژی باشد خیلی خوب است. به این معنی که سازنده و مالک میخواهد در بازار حضور داشته باشد و به جای سرمایه گذاری در یک ملک میخواهد در چند ملک و پروژه مشارکت داشته باشد.
اگر بتوانیم چالشها و مشکلات یک سناریوی مشارکت را از ابتدا شفاف ببینیم و ارتباط صحیح و متعادلی بین مالک و سازنده برقرار کنیم، طرفین از مشارکت سود خواهند برد.
در مشارکت در ساخت یک سری تهدید و چالش ممکن است برای سازنده پیش بیاید و یک سری تهدید و چالش ممکن است متوجه مالک شود. در دو مقاله به این دو موضوع پرداختهایم و در نهایت مفاد قرارداد مشارکت و چالشهای مختلفی که ممکن است پیش بیاید را با هم بررسی خواهیم کرد.
همچنین بخوانید : چالش های مشارکت در ساخت
مشاهده ویدئو مقاله
در این بخش از زبان دکتر خداوردی مقاله بیان می گردد.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
1 دیدگاه
اولین کسی باشید که در مورد این مطلب اظهار نظر می کند.