بایدهای مدیریت پیمان
مدیریت پیمان یکی از روشهای پیمانکاری محسوب میشود و در این پست قصد داریم تا با هم محاسن و بایدهای مدیریت پیمان را بررسی کنیم. پیمانکار در روش مدیریت پیمان انجام تمام مراحل پروژه را به عهده میگیرد و باید دید این روش چه مزیتهایی برای سازنده خواهد داشت.
سرعت اجرای پروژه در روش مدیریت پیمان
یکی از اصلیترین و مهمترین مزیت روش مدیریت پیمان سرعت اجرای پروژه است. به طور معمول پروژههایی که به این روش انجام میشوند سرعت اجرای خوبی دارند. شاید برای شما سوال باشد که دلیل این سرعت بالا چیست؟ پاسخ این سوال بسیار ساده است؛ به دلیل اینکه هدف مجری یا پیمانکار با کارفرما هم راستا است.
پیمانکار مسئولیتهای مختلفی همچون کارهای اداری، تعامل با مهندسین ناظر و دستگاههای نظارتی دارد. همچنین برای متریال مورد استفاده و کارکنان هزینه میکند. با توجه به این مسئولیتها و هزینهها پیمانکار مراقب است تا مشکلی پروژه را متوقف نکند. هر مسئله بر سر راه پروژه باعث توقف و کند شدن ساخت و بالا رفتن هزینهها میشود و به همین خاطر پیمانکار تلاش میکند تا مشکلی رخ ندهد.
تمرکز مسئولیتها در روش مدیریت پیمان
از دیگر مزیتها و بایدهای مدیریت پیمان این است که تمرکز مسئولیتها بر روی یک نفر است. کارفرما تمام مسئولیتهای یک پروژه ساخت را به کسی که با او قرارداد مدیریت پیمان بسته اعطا میکند. به این صورت از زمان عقد قرارداد مدیریت پیمان تمام امور اجرایی و اداری توسط پیمانکار انجام میشود. زمانی که تمام مسئولیتها یک جا متمرکز باشد سرعت هماهنگیها و انجام امور بالا میرود و مانع بر سر راه پروژه کمتر خواهد شد.
تعامل با دستگاههای نظارتی و امور اداری
همان طور که میدانید در پروسه ساخت مسئولیتهای مختلفی متوجه سازنده است که در روش مدیریت پیمان این مسئولیتها به پیمانکار منتقل میشوند. برخی از این مسئولیتها شامل تعامل با دستگاههای نظارتی مانند نظام مهندسی، شهرداری، اداره آب و برق و گاز میشود. مدیریت پیمان تمام این مسئولیتها را به صورت یک جا به عهده میگیرد و به آنها رسیدگی میکند.
امور اجرایی و پیمانکاران جزء
تمام موضوعات مربوط با تدارکات، اخذ پیش فاکتور، خرید، حمل، لجستیک، رسیدگی به پروژه، جا به جایی و تحویل در پروژه به عهده پیمانکار مدیریت پیمان است. از سوی دیگر در یک پروژه ساخت به پیمانکاران دیگری هم نیاز است. برای گچ کاری، لوله کشی، برق کاری و هر کدام از بخشهای عملیات ساخت به متخصص و پیمانکار مربوط به آن احتیاج است. در این مورد نیز جستجو و انتخاب و عقد قرارداد با پیمانکار مناسب برای انجام بخشهای مختلف عملیات ساخت با پیمانکار است.
مدیریت مالی
در روش مدیریت پیمان تمام امور مالی و تنخواه داری نیز به یک نفر ختم میشود و بر عهده پیمانکار است. تمامی پرداختها و مدیریت هزینهها با پیمانکار است و این به یکپارچگی و شفافیت امور مالی کمک میکند. همین مورد از دیگر مزیتها و بایدهای مدیریت پیمان است که بسیار مسیر پروژه را هموار میکند.
در پستهای آینده در مورد نبایدها و اشکالات مدیریت پیمان و روشهای برخورد یا پیشگیری از این نوع مشکلات صحبت خواهیم کرد.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
1 دیدگاه
اولین کسی باشید که در مورد این مطلب اظهار نظر می کند.